top of page
MagnusBorg.jpg

"

En lovande karriär som fotbollsspelare tog stopp när Magnus Borg i tonåren bröt nacken pga en dykolycka. Livet för den fysiskt aktive unge mannen tog en dramatisk vändning och att utveckla sin kreativa sida inom foto konst 3d-design och programmering blev ett sätt att bearbeta förlusten av en fullt fungerande kropp och få utlopp för en passionerad skaparglädje.

Magnus har hela sitt liv tecknat målat och konstruerat föremål och skaffade sin första kamera vid 18 års ålder.

Han är född och uppvuxen i Lidköping och flyttade till Göteborg vid 22-års ålder. De flesta av hans fotografier skildrar livet i och runt omkring hans uppväxtstad och nuvarande hemort. Vanligt förekommande motiv är landskap djur natur stadsliv porträtt sport och motor. Hans favoritmotiv är stadsvyer under dygnets mörka timmar där han fångar arkitektur och landmärken med lång slutartid för att ta tillvara det naturliga ljuset och lampors sken.

På senare tid har hans konstnärliga sida tagit sig uttryck i nyskapande abstrakt konst.

 

Skapare av den interaktiva 3D konst websidan 3D-Castle.com, en av sin tids mest populära sidor om raytracing med inslag av historiska konstverk och klassisk musik.

Publicerad i tidsskriften Sköna Hem hösten 2022

Inbjuden att medverka i 2023 års upplaga av Nordic Art Guide där en av hans bilder hamnade på tredje plats i omröstning att pryda omslaget


 

Inspireras av:

Naturens underverk & livet omkring sig. Några favoriter är Miro, Kandinsky, Van Gogh å Vermeer. Mest inspirerande för Magnus är musik å gärna på hög volym! Då kan han skärma av å öppna upp sinnena och låta kreativiteten flöda! "

www.magnusborgphotography.com


 

bottom of page