top of page

En bra förlust

Låter konstigt förstås eftersom Blåvitt är i desperat behov av poäng och trepoängare i synnerhet. Men i dagens 0-1 förlust mot Elvsborg såg jag ett lag som tog för sig över hela planen och tog initiativet och verkligen gick för tre poäng. Sanas straff var värd ett bättre öde. Bra räddning av reslige Elvsborgskeepern!

Bortalaget höll ut första halvlek tack vare bra försvarsspel och hemmalagets ineffektivitet. Sista passen saknar lite för ofta precision å skärpa efter flertalet snabba å skickliga omställningar. Ayesh gillar att utmana men ibland är det effektivare att ta hjälp av sina medspelare å ta sig närmare straffområdet innan man utmanar försvarsspelare som tvingas ta svåra beslut i känsligt läge.

Elvsborg gick stärkta ur en oavgjord första halvlek som mycket väl kunde vunnits med två mål av Blåvitt. I andra halvlek tog bortalaget för sig bättre men mötte ett starkt fysiskt å uppoffrande försvarsspel från IFK. Klart bättre defensiv senaste två matcherna av Göteborg och ett insläppt mål borde räckt till vinst med normal utdelning men idag ville bolluslingen inte in.

Det är precis så här IFK Göteborg ska spela i fortsättningen så kommer marginalerna vara på vår sida oftare. Inte minst med meriterade hemvändare på ingång!