top of page

Idrottspsykologi

Sitter å lyssnar på Deep Purple å funderar på hur BlåVitt ska vända den negativa trenden å börja gå vinnande ur framtida strider? Dagens match tog Bajen initiativet i genom att pressa högt från start hjälpta av ett passivt uppträdande IFK som har lägen att vända spelet snabbt men oftast väljer hemspel. När de sätter press så är det ofta lite sent och inte tillräckligt bestämt och inte samordnat med lagkamrater. Mycket beroende på rädslan att gå bort sig och bristande självförtroende förstås med tanke på tabelläget och tidigare resultat. Det blir förstås inte bättre av att Anestis bjuder på 0-1 och har en tung kväll i övrigt. Förra säsongen var vi bortskämda med lysande målvaktsspel från hans sida match efter match och det behöver han hitta i år igen för att laget ska lyfta. Med hjälp av ett resolut försvarsspel förstås.


0-1 målet löste lite nervknutar i hemmalaget och spelet tog bättre fart och 1-1 målet som blev felaktigt bortdömt hade säkert kunnat påverka resten av matchbilden. Bajen vågar sätta press och vinner tillbaka bollar högt och hittar instick till rörliga och effektiva avslutare som får större ytor tack vare ett oordnat blåvitt-försvar som inte hinner ta position. Med hjärtat i IFK önskar jag förstås att rollerna var ombytta. En del spelare tillbaka från skador kommer lyfta spelet och ny tränare på gång som får gjuta mod i laget och se fram mot en härlig drabbning mot FC Köpenhamn!


Fotboll och all annan sport är betydligt roligare med publik och inom en inte alltför avlägsen framtid hoppas jag Covid-19 känns som en avlägsen ond dröm som aldrig borde inträffat!

65 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page